« Han në Shkup, Zaev në Beograd, mbledhja e Strumicës » Çfarë po "zihet" në kazanin e Maqedonisë?
Bexheti: Ligji i gjuhës shqipe hap pozitiv por jo përfundimtar
« Analizë » Çereki i qytetarëve të Maqedonisë janë anëtar të VMRO-së, LSDM-së dhe BDI-së
« Analizë » "Dy fytyrat e Zaevit"
Tortë me neskafe
torte_8.jpg

Përbërësit:

4 vezë, 4 luge sheqer, 5 luge miell, 2 luge ujë, 50 ml vaj, 1 luge kakao, 1 pluhur për pjekje, 250 ml nesskafe e tretur ose qumësht çokollatë, 4 te verdha te vezes, 4 luge sheqer, 300 ml qumësht, 5 luge miell, 100 gr margarinë, 3 luge sheqer pluhur, 2 sheqer vanilje, 4 të bardha të vesë, 7 luge sheqer, 4 luge ujë, 100 gr çokollatë, 3 luge vaj.

Përgatitja:

Perzijme te verdhat e vezes me sheqerin derisa te shkrihet sheqeri.

Shtojme ujin,vajin,miellin e perzier me pluhurin per pjekje dhe kakaon.

Te bardhat i tundim ne shkume te forte dhe me pas i shtojme tek masa me te verdhat dhe perziejme tanim me luge ngadale.

Masen e qesim ne kallep 20×30 te lyer dhe permillur dhe pjekim ne 180 grade per 25 minuta.

Pas pjekjes pandispanjen e prejm horizontalsht ne dy shtresa.

Per kremin perzijme te verdhat e vezes me sheqerin,sheqerin e vaniljes,miellin dhe pak qumesht te ftohet,kurse pjesen tjeter te qumeshtit e veme te vloje.

Pastaj shtojme masen etretur ne qumeshtin e vale dhe perziejme derisa te trashet kremi.

Perzijme margarinen e mbajtur ne temperature ambienti me sheqerin pluhur dhe pasi te behet mase kremoze e shtojme tek krema e ftohur teresisht duke perzier mire me mixer derisa te homogjenizohet kremi.

Secilen nga shtresat e pandispanjes i njomim me nga 125 ml neskafe te tretur ose qumesht cokollate.

Ne nje tabaka shtrojme njeren shtrese te pandispanjes,pastaj tere kremin e vedhe te zier dhe te ftohur,pastaj prap shtresen tjeter te pandispanjes.

Ne nje ene tundim 4 te bardhat e vezes ne shkume te forte.

Perzijme sheqerin me ujin dhe ziejm shkurte derisa te shkrihet sheqeri,dhe me pas kete sherbet te dendur e shtojme ne shkumen e forte nga te bardhat e vezes duke perzier vazhdimisht ne shpejtesin maximale dhe duke vene sherbbetin drejt mbi telat e mixerit(pra sikurse per shampiten).

Shkumen nga te bardhat e vezes e shtojme mbi shtresen e pandispanjes se dyte.

Ne fund shkrijme cokollaten me vajin dhe qesim persiper ngadale per glazure.

"Kopjimi i kësaj përmbajtjeje ose një pjese të saj pa ndonjë marrëveshje të arritur me redaksinë e ZHURNAL.mk, do të thotë se pranoni kushtet për kopjim, të cilat janë publikuar KËTU."
 14.11.2017, 12:02  | L.E. | 1,780 i lexuar

 

© ZHURNAL.mk

 Më tepër 

MË TË LEXUAR
« Han në Shkup, Zaev në Beograd, mbledhja e Strumicës » Çfarë po "zihet" në kazanin e Maqedonisë?
Bekim Jashari në Zajaz: Ali vëlla, jemi në rrugë të mbarë
« Analizë » Ballkani i rrezikuar nga politika ruse, Maqedonia një shtet i brishtë
Zaev godet "arkat" e pasanikëve
Nikovski: Luftërat e reja në rajon hapin rrugën e Rusisë, këtë nuk e dëshiron Uashingtoni
 


MARKETINGU    |    IMPRESUM    |    KONTAKT    |    ARKIVA

AGJENCIA E LAJMEVE "ZHURNAL"


E-mail: info @ zhurnal.al

maqedoniakosovashqiperiabotaekonomikronikasportkultureshowbizteknologji
© 2017 ZHURNAL
Të gjitha të drejtat e përmbajtjes në këtë portal janë të rezervuara.
Ndalohet ribotimi i përmbajtjes (lajmeve dhe të gjitha shkrimeve të tjera) pa lejen me shkrim të portalit "Zhurnal".
Çdo përdorues publik i përmbajtjes sonë pa autorizimin e posaçëm nga "Zhurnal" rrezikon të ballafaqohet me ligjin.